Sobre #PresidentMas25N eleccions i independència

Bé, ja fa una estona que ha acabat la conferència del President Mas. L’he escoltada detingudament. Per la massa popular que vol la independència a qualsevol preu, l’exposició del President sobre què fer i com fer-ho, li ha semblat genial. No dic que no, en part, ara bé, aquesta mateixa massa era la que volia unitat, precisament aquesta unitat és la que es va trencar quan el mateix President va imposar un nou 9N. Ara, aquesta idea nova del President torna a ser una imposició, bàsicament per dos fets: una, és que es torna a saltar la unitat (aquella que tots volíem) i la segona, que hi posa una condició extensa, que hi pot haber una llista o dues o les que siguin, independentistes, però que només val si una guanya per majoria (donc per fet, amb indiferència de llistes independentistes, que si la suma forma majoria, no li serveix, això en qualsevol elecció se n’hi diu DEMOCRÀCIA).

Se m’en refot que això hagi de ser la seva condició. Ho ha dit com a President, per cert, de la coalició CIU. Unió Democràtica de Catalunya, o el Sr. Duran, com li volgueu dir, ja va traçar el seu full de ruta l’altre dia, res a veure amb el que ha dit avui en Mas. L’altre partit, CDC encara no ha establert cap full de ruta, qual cosa ja és trist. Veient que tothom aplaudia, exceptuant en Junqueres, president d’un partit, Esquerra, el qual sí té un full de ruta (que s’hi pot estar d’acord o no) he detectat certes crítiques cap a ell o el seu partit. El saber esperar a vegades és una virtut. Ni ell podia aplaudir ni havia d’aplaudir, ja que donc per fet que, com ell, la resta de partits polítics, no en tenien coneixement. Per tant, el que ha fet, ha estat una mostra de respecte al seu partit i a la resta de partits (precisament perquè s’ha petat la unitat).

Donc per fet que molta gent avala la postura d’en Mas i la puc arribar a entendre, suposo que ANC, Òmnium i molts votants indepes amb indiferencia de partit, apretaran perquè sigui així i més si et diu que en 18 mesos pots tindre un PAÍS. Ara bé, sempre he dit que a la que tingui una oportunitat votaré independència, com va passar el 9N, per quedar bé, perquè és el que crec, pel que sigui. Cal fer un acte de sinceritat entre tots plegats i em refereixo a les formes, és a dir, quan es va trencar la unitat el 9N, el president Mas en comptes de treure el numeret del procés de participació podia haber acordat amb els partits això mateix que ha dit avui. Així que hem perdut temps, i a més se’ns exigeix una cosa, o proposa, al marge de tots els partits. Entenc que molts pensareu que si no s’arriba a fer el 9N no estaríem aquí, en quest punt. I és mentida. M’està molt bé, però cal adornar-se que ens estem petant els partits per certament salvar el cul a algú. També fa molta gràcia quan es recrimina el tripartit i altres coses i volem mirar un futur, i això ho dic per molts camamillapartys que fins fa quatre dies ni eren indepes i pactaven amb el PP o inclús tenen algunes alcaldies pactades. Així que si hem d’anar amb retrets, ens farem mal tots.

Desconec quina posició serà la de la CUP envers a la qüestió plantejada per en Mas, dedueixo que ells faran la seva proposta, com ha de ser, com a partit. Desconec què farà Esquerra Republicana el dia 2, que crec que és quan han de decidir què fan. Això vol dir que els partits, com a partits són lliures de decidir el que volen fer, així que, agradi o no, en part depenem d’ells. I dic això perquè una cosa és l’independentisme, l’altre és el model que volem i l’altre és el xantatge. Perquè mireu si és simple que tots som independentistes. Així que si volem unitat i volem fer-ho bé, proposta d’en Mas a banda, cal arribar a un acord.

La patata calenta no està sobre Esquerra ni la CUP, està sobre CIU i ICV-EUA. La jugada d’en Mas ha sigut mestre, no ho nego, però vigileu amb les jugades no parlades amb la gent que podem prendre mal. Les coses es poden fer de moltes maneres, n’hi ha de bones, no tant bones, dolentes i molt dolentes. Per mi no ha triat una de bona. Qual cosa no vol dir que sigui la única ni que no es pugui modificar una miqueta, micona, va 🙂

incendi

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s