Sobre Catalunya i Occitània, mosaics i altres #9N2014

Bé, s’ha fet desplegament de mosaics amb les cares de l’Obama, la Merkel i l’Hollande, sempre he estat crític amb aquest tema. Bàsicament, la feinada de donar-nos a conèixer ja s’ha fet informativament als Estats, sigui amb cartes, converses o com no, amb manifestacions massives, amb la Via Catalana. I com no, amb la realitat, és a dir, electoralment, tant el 25N com en part a les eleccions europees. Això ho dic, sense ànim d’ofendre al personal. M’explico, si desplegar una peça de roba amb certes cares, ens ha de fer lliures o ens ha de permetre votar, estem arreglats. No nego que sigui una idea brillant. Però, reflexionem-hi, estic d’acord en certes politiques americanes? amb les de la Merkel? No. Són uns Presidents escollits. Alemanya i USA són més que aquests dos personatges. Si han escollit aquests, perquè no Kim Jong Un? Netanyahu? Castro? Què pretenem?

Realment, ens caldrà un reconeixement internacional, que si se’ls hi vol fer la pilota, doncs molt bé, fem-la a tothom. Israel, també és un País clau en aquest reconeixement, com molts d’altres, que potser, potser, no es porten gaire bé amb els que ja han sortit. I sí, va per Russia (Putin), entre d’altres. Si juguem al flowerporisme, doncs juguem-hi.

Vista la comparativa i el que és el cas, així en general, trobo més encertada l’acció d’aixecar Castells en diverses Capitals, ja que no afectava ni es mencionava ningú en particular, simplement es manifestava un fet i s’expressava part de la nostra cultura.

Aquest cap de setmana he tingut la sort de poder anar a una trobada catalano-occitana. Ha estat bé, tant pel paisatge, com per conèixer gent nova i enriquir-se una mica més de la gent. Es va fer un sopar i després uns petits parlaments, es va dir lo just, sense entrar molt profundament en certs aspectes. Dic això, perquè el punt bàsic és votar el 9N. I sí, era un sopar de l’Assemblea, a grans trets, no hi tinc res en contra. També vaig ajudar modestament a pujar una pancarta cap al Port de Salau i penjar-la, però això ara no té res a veure, sols és una manera de dir que no sóc tant dolent com molts es pensen que sóc. Sols discrepo en certes coses, la qual cosa, no implica que me les hagi de callar.

Bé, el fet al què es deu aquest articlet és referent, a que si es fa la consulta i guanya el Sí-Sí ( ja es veurà com es gestiona i tal) és que la Vall d’Aran, té dret a decidir què fa o deixa de fer, dintre de Catalunya o no, tenen el mateix dret. El discurs en el sopar del membre del CAOC, em va encantar. No som ningú per exigir ni negar, hem de donar exemple. No sols això. Si Catalunya i Aran “s’independitzen” tal com va dir, s’ independitzaran dues parts de dues Nacions, la Catalana i l’Occitana. Per tant, tenim una responsabilitat si assolim aquesta fita, amb la resta de la Nació, això no ho hem d’oblidar, mai. No podem negar ni deixar d’ajudar a la resta. I dic això, que no és res de nou, perquè sols busqueu el discurs que va fer en Titot al Concert de la Llibertat, que us va donar una trempera de collons.

Vaig anar a la trobada catalano-occitana amb indiferència dels fets actuals, és a dir, molta gent de l’Aran no hi eren, val a dir. Amb indiferència dels fets i per no fotre un rotllo llarg i tal, allà, al Port de Salau, em va encantar el desplegament del mosaic de l’Hollande. Sí. A mí, simbolicament, em va molar. Com deia, alliberarem, en cas de consulta o el que sigui, si som majoria, dues parts (segurament) de dues Nacions de dos Estats. La Nació Occitana, una pertany a França, com la Catalana i l’altra a Espanya. Qui vulgui creure amb Occitània o els Països Catalans que hi cregui, qui no, simplement, no negui el que la resta vulgui ser. Ara em ve al cap, cert municipi de Catalunya Nord, que quan vol alguna cosa amenaça amb annexionar-se al Principat ( apa, a buscar al google amics) Com no podem ignorar el nou repartiment territorial que vol aplicar l’Estat francès. Serà per alguna cosa… Malgrat tot, ho tenen força pelut. Però si Fraga a la llarga es vol annexionar a Catalunya? on és el problema? No formen part de la nostra Nació? No van a l’ Hospital i Universitat de Lleida? Això sols és un exemple.

En resum, trobo bona la idea de les cares dels polítics, però com sols depén de nosaltres, doncs sols n’hauria fet dues, una ja s’ha fet, la de l’Hollande, l’altra és la d’ en Rajoy. Com volent dir: fins aquí hem arribat, amics.

Tot per fer, tot per decidir.

hollande26

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s