Sobre Iceta i el #9N2014 #SÍSÍ

Hola amics! Que bueno, ja hi tornem a ser. Que si la pregunta era una merda, bé, les dues preguntes. Que si l’hem de canviar… osti tu! Que l’Iceta avui ha fet una pregunta nova, aliena a la pregunta de la Consulta.
Cap problema.
En part, la proposta de l’Iceta, en cas que hi hagi consulta, i tal com la tenim entesa, és a dir, amb l’opció de NO, SÍ/NO, SÍ/SÍ, la seva entraria dins el SÍ/NO. Això no és dolent, és a dir, la merda de consulta es va pactar amb CIU/ERC/CUP/ICV. Donc per fet que, malgrat molts indepes volguéssim una pregunta clara i explícita sobre la Independència, “Independència SÍ-NO” calia eixamplar una majoria social per a un canvi de model envers l’Estat Espanyol. Eixamplar d’aquesta manera amb la Consulta anava bé, tant per UCD, com per a ICV com per a encabir-hi PSC. No entenc, d’altra manera, que el SÍ/NO fos un espai en buit per a encabir-hi una possible oferta de l’Estat Espanyol per a frenar l’independentisme. M’explico: confio que si la pregunta de la Consulta no era explícita amb l’independentisme era per a emmotllar-hi diferents aspectes polítics i socials que no entenen l’Estat espanyol actual, però que tampoc accepten un independentisme o hipotètica Catalunya independent (amb indiferència de si formarà part de la UE, EFTA, o el que hagi de ser com a nou Estat; amb indiferència de reconeixements o el que li vulgueu dir).
Dit això, en cas que hi hagi consulta, donc per fet que la proposta de l’Iceta, justament un partit que no va donar suport, en cas que es vulgui posicionar, ja té la seva opció. El que m’agradaria saber és que qui va consensuar la pregunta, (donc per fet que si hi ha un SÍ/NO és perquè algú va pretendre-ho o va forçar-ho, és a dir, indepe declarat, no) ho va fer per quelcom. Doncs ja va sent hora que expliqui què significa el SÍ/NO per a ell, ja que li van acceptar dins la pregunta. Això ho dic perquè inclús el PSC, que no va signar la Consulta, fa una proposta, així que algú li toca moure fitxa.
A no ser, clar, com he dit, que en el bonisme independentista per encabir més gent, encara que sigui per a trencar l’actual estatus amb l’Estat espanyol sense cap proposta ni oferiment, fos per quedar bé de cara a la galeria, eixamplar majories, esperant “el ofertón” de l’Estat Espanyol. Molt trist.
No, ni la pregunta com a indepedentista és la que volia, ni és la que m’agrada. Però ja no és el moment de canviar res, és el que tenim, el que han decidit i a pocs mesos de la consulta no canviarem ni un punt ni una coma. NO/SÍ-NO/SÍ-SÍ. D’aquí no ens mourem, agradi o no. El que vingui, sigui de l’Estat espanyol o sigui intern de Catalunya com a SÍ/NO, ja es discutirà, ja donaran les seves opcions, els seus arguments, com a independentista, que facin el que vulguin, jo tinc clar el meu vot: SÍ/SÍ.
Que vagin fent i que vagin dient. No va amb mi.

sisi

Imatge via @Xesx_

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s