#VOLEMPIXAR

No, no seré jo, qui defensi l’actual model productiu animal de Catalunya. No, en cap cas. Solen ser uns venuts als mercats Neo-liberals. Segurament, qui sigui de pagès, és una de les poques sortides que té. Malgrat afavoreixin al sistema i als mercats. Sí, a aquells de qui tant es queixaven com a enemic, aquells, sí, aquells, els que ara els hi paguen el sou. Dóna ràbia. Molta. De petit, coneixia moltes explotacions de cercle tancat, seves, pròpies. Amb “suspensió de pagos” i tot ( Explasa) Sempre, la pagesia es queixa per tot, que si el preu de la carn… ( si el porc va baix, el vedell va car i a la inversa) que si el preu del cereal…

En fi, que si tens terres i sols fas cereal de puta mare amb la puta merda de la PAC, que si tens bestiar, els gilipolles, es feliciten, Total, acaben comprant el pinso a una cope, o a qui estan en contra. S’ ha de ser curtet, tindre bestiar i felicitar-se perquè el cereal va car. Paguen car el pinso. I a qui el compren? A qui li deuen el servei veterinari? A qui estan sotmesos?Però eo! que al port de BCN entra cereal i blat de moro i altres a punta pala, a baix cost. Però res, l’orgull de pagès pot més que tot això. Oh i tant!, que si jo tinc aquest tractor… que si aquesta eina… ui… només tantes truges? quantes vaques eixutes? quantes en munys? Que si he posat un robot…. qui n’és de mena, ja sap del què parlo.

Col·lectivitzar… no, lleig, cooperativisme…. no, lleig, jo vull ser més que el meu veí, som així, no aprenem una merda, en fi, això era una intro, precisament, sobre merda.

Un dia aprofunditzaré més sobre la pagesia, tema a tema i la merda de la PAC.

En fi, que diuen que a Osona, els nivells de nitrats són superiors al 1999. I què, qui en té la culpa? El pagesos, òbviament. Doncs no. NO i NO. Fer una merda d’analítica a l’aigua i culpar als pagesos és simple. Plantejo una cosa: analitzar l’aigua, ja atribueix que els pagesos siguin culpables? Això és tot? No hi ha res més? No? de debó?

Bé, sóc ecologista, faig horta eco, recupero varietats antigues catalanes. No donc suport al model productiu animal actual. Això no treu que, des del 99. Quant ha crescut la quantitats de caps de bestiar? Sabeu que per a que una explotació ramadera sigui legalitzada, necessita certa terra per la quantitat de bestiar? (precisament pel tema de nitrats) Sabeu que hi ha una legislació europea en ferm, que obliga a les explotacions a reduïr els caps de bestiar (benestar animal, a Osona estan apretadets) Que hi ha pirates, sí. Ara bé, un moment.

Els valors de l’analisi d’aigua, són així de simples? Analitzo l’aigua i veig l’evolució en el temps? És això?  Què trist, realment, molt trist. S’ ha analitzat la pluviometria? Algú, algú! ha pensat, en cap moment, des del 99 fins ara, la superfície de terra que hi havia, comparada amb ara, de cultiu? És a dir, que quan plovia, aquella aigua filtrava a la terra i ergo al subsòl? Quants metres quadrats de nous polígons, carreteres, cases etc etc no s’han “urbanitzat”? Que? què hi té a veure? MOLT. Calculeu els metres quadrats de nova construcció per la pluviometria anual. Quanta aigua no es filtra per culpa de les canalitzacions? eh? Algú m’ ho sap dir?

Fem una cosa: donem pel cas que, la pagesia , a excepció del típic gilipolles, fa bé (i compleix la legislació) les coses. Posem, que ho fa bé, seguint normatives. Posem que restem l’aigua que no suma a nivell freàtic per culpa de nova construcció. I que malgrat tot, els pagesos deixen menys nitrògen que abans. A qui es deu la concentració al subsòl? Al pagesos? Segur? N’esteu segurs?.

Però ei!, aquesta teoria deu ser de gilipolles i retardats mentals, sols la vaig escoltar deu fer uns 10 anys en una campanya en defensa del territori i contra el 4rt cinturó, no em feu gaire cas, les dades, sense contrastar, deuen tindre més veracitat. LA DEMAGÒGIA ÉS EL QUE VAL. AIXÍ VA EL PAÍS.

PIXANT

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s