La Vanguardia

Segons dades, dades són dades, practicament venen el mateix que el que regalen, i tenen més subscriptors que no pas diaris venen. Fins aquí, cada empresa o negoci sabrà. Fa uns dies a el PuntAvui eliminaven anuncis de meuques a petició dels lectors. Aquí, és on es veu realment quan un mitjà escolta el que li demanen. Hi ha mitjans que generen notícies i informacions segons els seu criteri, fins aquí, d’acord. Hi ha cops que si certes notícies o informacions no atreuen als lectors disminueixen vendes, ergo, beneficis i modifiquen coses. Hi ha mitjans que purament es basen en el sensacionalisme, és a dir, merda pura, simplement busquen brega, visites i poca cosa, per tal de poder cobrar a qui els finança, com a norma empreses que paguen per a la publicitat d’elles mateixes.

La Vanguardia ha agafat una trajectoria (encara més) unionista, sempre fa pinzellades o alguna picadeta d’ ullet al catalanisme (ja no dic independentisme), petita, en un requadre, en una columneta, allà amagat, com si els hi sabés greu fins i tot publicar-la. En part, si hi ha gent que va o no al carrer, justa o injustament, no em genera més o menys simpatia, això pasa a tot arreu, i en aquest cas els que hi traballen o treballaven ja saben de què va, compassió per part meva, cap. Rotllo Canal9 i “les meves mentides i tal” i quan els foten al carrer volen suport per defensar el seu lloc de treball, bé això ho havia de dir, lo de Canal 9  amb el rotllo obrer,  algú s’ ho hauria de fer mirar, que mentre cobraven i tothom sabia que manipulaven o no informaven de certes coses, calladets com putes, és així. El rotllo de si era en valencià/català, diga-li barret (diga-li sombrero no fa la cosa). Que s’espavilin, en part. Ja faran la seva renaixènça (no perdo l’esperança…… tot i que no recordo qui em va dir què el “Rincón de Ademuz no se què, no sé quantos”…) Coi, ja m’ he despistat!

L’estratègia de treure edició en català, va ser bona al seu moment i encara a dia d’avui, el fet d’escriure o parlar català no et fa més ni menys unionista. Val a dir que quant més català als mitjans millor, ara, potser per a depèn qui i certes subvencions també (no home no… no va ser per diners… i ara…. que va! que va!, com pots pensar això!) Que per cert, quan van treure l’edició en català, gent de tota la vida, es a dir els avis, van preferir el castellà (comprensible en part). Intentar des d’un mitjà dirigir el pensament o no donar informació, amb el ventall de mitjans i xarxes actuals, ja és ridícul.

Tot això sols era una petita reflexió, pensament. I el que vinc a dir, es que si no s’ acaba d’ensorrar La Vanguardia quan siguem un Estat, seran dels nostres, malgrat que ja han triat, així que si la voleu llegir, mira, ara, jo no la compraria. Via xarxes, segur que faran deu mil preguntes, enquestes i concursos de parides, jo, no els hi penso donar res. No dic que no tinguin enllaços bon o notícies bones, però el camuflatge amics és això, la puta i la ramoneta de sempre….

Estem a nivell, ja no, si un article tal o quan, estem a nivell de veure què diu en la parida aquest d’ opinió i el color del semàfor….  DEP

PS: Em volia currar una cosa més cogombre, però, pfff… no s’ ho val.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari